Et tarp telt er lidt som en presenning og kendes også som teltflage, og anvendes særligt til vandreture og outdoor livet som helhed. En tarp kan også strækkes over et telt, og giver yderligere beskyttelse mod al slags vejr. Bliv meget klogere på tarp telte i denne bedst i test!
Med denne tarp fra det danske mærke Nordisk er du sikret beskyttelse mod vejret, men også god rummelighed med en størrelse på 20 m2! Teltflagen er fremstillet i PU-belagt 68 Denier NorTech Polyester Ripstop, som er meget slidstærkt og derfor sagtens kan stå imod udfordrende vejrforhold samt holde eventuel vand ude. Når du køber et Nordisk Voss 20 m2 PU Tarp telt medfølger der en pakkepose, så du kan opbevare og transportere det.
Fra Treklife kan du vælge en tarp i enten rektangulære eller diagonale dimensioner, der er lavet i en vandtæt konstruktion, der sikrer dig læ, uanset hvor du er! Denne tarp giver et godt dække mod vejret, uanset om det regner eller skinner, er nem at opsætte og kommer inkl. opbevaringspose, reb og pløkker. Treklife Tarp er fremstillet i 210T ripstop polyester og PU2000, og har en lav vægt på sølle 690 gram.
Voss Tech Tarp fra danske Nordisk er muligvis et af de bedste tarp telte på markedet. Her får du en multifunktionel tarp, der både kan bruges som poncho, hængekøje, båre og telt! Med Nordisk Voss Tech Tarp får du lynhurtig opsætning med brugervenlighed, materiale i 100% nylon samt dimensioner på 260 x 220 cm.
Er du minimalist, fokuseret på vægt eller ønsker at bære mindst muligt på næste vandreeventyr? Så skal du vælge Thru-Hiker 100 Wing Tarp fra MSR! Her får du et vandsøjletryk på 1.200 mm, oversejl i 20 D Nylon Ripstop Xtreme Shield, der er vandtæt, slidstærkt, PU-belagt og udviklet af MSR. Det leveres med 6 justerbare barduner, og du kan fastgøre 10 i alt.
I denne artikel kommer vi med vores anbefalinger på de bedste tarp telte i test, og hjælper dig med at finde din favorit. Du ved dog bedst selv, hvad du forventer og hvilke krav du har til en tarp, hvorfor du altid bør følge din egen mavefornemmelse.
Anvendelse: Hvis du ønsker at bruge din tarp som et telt, bør du overveje i hvilke situationer, det skal anvendes.
Størrelse: Størrelsen afhænger af, hvor mange der ønsker at bruge tarp teltet som læ eller om det i højere grad er egnet til at fungere som fortelt. Mindre versioner er velegnede til børn, der ønkser at bygge deres eget indianer telt, eller tipi telt, som det også kaldes.
Vægt: Tarp telte produceres i forskellige udgaver, hvorfor du både finder tarp, der har en lav vægt på 500 gram, men også tungere modeller på op til 1 kg og opefter.
Materiale: For at sikre, at dit tarp yder beskyttelse mod sol, vind og regn, bør den være lavet af et vandtæt materiale. Derfor vælger de fleste producenter at fremstille deres tarp i polyester.
Farve: Størstedelen af tarp telte er grønne, så de falder perfekt ind i naturen. Du finder dog ofte også farver som sort, grå og beige.
En tarp, også kendt som en presenning eller teltflage, er et stærkt, vandtæt og fleksibelt telt, der anvendes til at dække og beskytte over genstande mod vejr og vind, men kan også anvendes til at opsætte din camp i naturen. Tarps er ofte fremstillet i plastmaterialer som polyethylen, polyester og vinyl, men kan også være lavet i lærred.
Tarp telte er desigent med metaløjer langs kanterne og forstærkede hjørner, der gør det muligt at fastgøre dem ved brug af reb, snore og/eller elastikker.
Tarps anvendes i mange forskellige situationer, både til generel beskyttelse mod vejret, når det regner, sneer, solen skinner eller det blæser. De bruges også til at dække over biler, trailere, både, brændestabler eller f.eks. byggematerialer.
En tarp er det oplagte valg, hvis du mangler beskyttelse mod vind, regn, sne, sol og regn i det fri. Du kan opsætte din tarp de fleste steder, hvorfor den passer perfekt til beskyttelse mod vejret, uanset hvor du er.
Tarps anvendes i høj grad hos friluftsentusiaster og campister, der elsker at bruge mange timer i naturen. Her kan det anvendes som midlertidigt ly for at beskytte mod regn, sol og vind, men også som et underlag under et telt. Du kan også hænge det over et område for at skabe skygge og hyggelig stemning, mens der laves mad eller koges vand til kaffe.
Modeller i dette materiale er de mest almindelige, og er blandt andet kendt for deres gode holdbarhed og vandtætte egenskaber. De er som regel belagt med et UV-beskyttende lag for at forhindre nedbrydning fra sollys.
Vinyl tarps er tykkere og mere modstandsdygtige, hvorfor de er det oplagte valg, når det kommer til længerevarende brug, hårde forhold fra naturen samt krævende opgaver.
Et tarp telt fremstillet i polyester er både let, nemt at håndtere og byder på fin beskyttelse mod vejr og vind.
Lærred tarps er åndbare, hvilket velegner dem til situationer, hvor du har behov for luftcirkulation. Derudover er de også holdbare og stærke, men som udgangspunkt ikke vandtætte.
Et tarp telt er fastgjort til jorden med pløkke og reb, der gør, at det holder særligt godt fast og står stabilt. Du kan også opsætte din tarp med vandrestave og grene.
Størrelsen afhænger af dine ønsker samt anvendelse. En teltfalge med målene 350 x 350 centimeter er den oplagte størrelse til læ. Mindre tarp telte på 260 centimeter giver tilstrækkeligt med beskyttelse under vandreture.
Du kan anvende en teltflage som en presenning, når du skal sove, have beskyttelse mod vejret eller ønsker at opsætte en mindre camp, hvor du laver mad, kaffe, m.m. En tarp kan også strækkes over teltet for yderligere vejrbeskyttelse.
En tarp er ikke et telt, men en form for presenning, der kan opstilles som et telt. Det er dog ikke alle sider af tarpen, som er lukket.
Skal du anvende din teltflage som fortelt, kan du montere den direkte på teltstængerne. Derudover skal presenningen sikres med barduner, for at det står godt fast.
Der findes ikke en model, som er den ultimativt bedste. Det afhænger af dine personlige præferencer og behov til, hvad en tarp skal kunne. Gode producenter og mærker af tarps er blandt andet Nordisk, MSR, Tatonka, Neso, Robens og TLT.
Teltflager af høj kvalitet koster op mod 2.500 kr. men kan også fås til billigere penge. Du finder også gode tilbud på tarps hos friluftsbutikker, både online og fysiske.
Du finder et stort udvalg af gode tarp telte hos online og fysiske friluftsbutikker som Friluftsland, Friluftslageret, Eventyrsport og Backpackerlife.
Et bivuak telt anses for at være det bedste alternativ til en tarp. Du kan også anvende en helt simpel presenning, som også giver god beskyttelse.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!