Friluftsfreak logo
Friluftsfreak

Tagboks Test: De 6 Bedste Tagbokse Til Bilen

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Tagbokse fastgøres til tagbøjlerne, og lader dig medbringe ekstra bagage, når bagagerummet allerede er helt fyldt Bliv klogere på tagbokse i denne bedst i test, hvor vi gør dig klogere på størrelser, mærker og funktioner i de forskellige modeller!

thule-motion-3-sport
Annonce

1. Thule Motion 3 Sport

Bedste tagboks i test
Pris: 5.499 DKK

Med Thule Motion 3 Sport tagboksen får du forbedret aerodynamik og praktiske funktioner som ergonomisk låsemekanisme og dobbeltsidet åbning, hvilket gør den både sikker og nem at bruge. Med en volumen på 300 liter og en lastkapacitet på 75 kg er den ideel til enhver rejse! Den er let at installere med det integrerede PowerClick-system og sikret med SlideLock-låsen. Den fremskudte placering giver fuld adgang til bagagerummet.

Forbedret aerodynamik og cool design
Dobbeltsidet åbning og ergonomisk låsning
Udviklet med PowerClick og Dual-Slide
Fås kun i én farve
modula-wego-500-tagboks
Annonce

2. Modula Wego 500

Bedste billige tagboks i test
Pris: 3.995 DKK

Med Modula Wego 500 får du en billig tagboks, hvor kvaliteten stadig spiller! Den har en størrelse på 500 liter, mål på 200 x 80 x 40 cm, og så kommer den med centrallås med åbning i begge sider. Modula Wego 500 kan maksimalt laste 75 kg, har en egenvægt på 18 kg og er designet med en Quick patenteret sliding-montering.

Dobbeltsidet åbning
Gasfjedre hjælper med at åbne og lukke
Fås i to farver: sort og hvid
Materialet af plast kan i tilfælde være mindre holdbart end dyrere modeller
hapro-trivor-640-tagboks
Annonce

3. Hapro Trivor

Bedste premium tagboks i test
Pris: 8.495 DKK

Hapro Trivor er fremstillet i kraftig plast med brugervenlige låse og sikker lukning, hvilket sikrer dig en af de bedste tagbokse i mange år. Den er støjsvag, må laste helt op til 75 kg og har et rumindhold på hele 640 liter, så du kan fylde den op med ski, snowboards, surfboards eller andet! Hapro Trivor kan åbnes i begge sider, er lavet med forstærket bund og kommer med 5 års garanti.

Remme til fastgørelse medfølger
Let og enkel montering på tagbøjler
5 års garanti - sikkert valg!
Ikke tilstrækkelig varm til koldere vejrforhold
thule-motion-xt
Annonce

4. Thule Motion XT

Bedste store tagboks i test
Pris: 6.599 DKK

Her får du en af de mest rummelige tagbokse på markedet, der kan laste helt op til 75 kg! Thule Motion XT har både et flot og eksklusivt look, men kommer også med et godt centrallåsesystem med åbne og lukke funktion separat, der giver en kliklyd, når den lukkes korrekt. Derudover er den udviklet med et forbedret Power-Click system, der sikrer korrekt spænding og Dual-Side åbning for lettere af- og pålæsning fra begge sider. Thule Motion XT fås både i XL (500l) og XXL (610l).

Fuld adgang til bagagerummet
Passer til SquareBar, WingBar og WingBar Edge
Kompatibel med One-Key system
Prisen kan for nogle være for høj
outlust-bloed-tagboks
Annonce

5. Outlust Blød Tagboks

Bedste bløde tagboks i test
Pris: 495 DKK

Med denne bløde tagboks fra Outlust får du hele 420 liter, der kan sættes på taget og når du er færdig med brug, kan den let foldes sammen og gemmes væk i bagagerummet. Den er designet med lynlås på begge sider, vejer 3 kg og er fremstillet i 500D vandtæt PVC og polyester. Denne bløde tagboks eller tagtaske, som den også kaldes, passer til de fleste bilmodeller.

Optager meget lidt plads, når den ikke er i brug
Fremstillet i vandtæt materiale
Maks. vægt på 50 kg
Mindre holdbar end alternativer, da den ikke er fremstillet i plastik
thule-force-xt-alpine-skiboks-420-l-black-aeroskin
Annonce

6. Thule Force Xt Alpine Skiboks

Bedste tagboks til ski i test
Pris: 5.099 DKK

Thule Force Xt Alpine er måske en af de bedste skibokse til bilen, som er lavet - og så kan den tåle at blive brugt! Her får du Power Click kvikmonteringssystem for nem montering, let at både åbne og lukke grundet LockKnob samt Thule Comfort Key, der beskytter mod eventuelle skader. Derudovr kommer den også med DualSide åbning, så du let kan tilgå den fra alle sider. Thule Force Xt Alpine er muligvis den bedste tagboks til ski!

Maks. vægt 75 kg
Fuld adgang til bagagerummet
One-Key-System, PowerClick og DualSide
Fås kun i én størrelse, hvilket for nogle kan være for lille eller stor

Indholdsfortegnelse

Tagbokse er ikke kun forskellige i deres størrelse, selvom kapaciteten i disse bokse spænder vidt fra omkring 300 til 700 liter. Derudover er formen og indretningen af tagboksen også vigtig.

Hvilke typer tagbokse findes der?

Bagagebokse betragtes som universelle talenter - de største modeller er designet så brede og høje, at ikke kun kufferter og rygsække, men også klapvogne eller små børnecykler kan opbevares her.

Tagbokse til ski og surfboards

Skibokse er tilsvarende lange (2,30 til 2,35 meter) og har en fladere form, så alpin- eller langrendski kan opbevares sikkert i specielle holdere. Du kan også nemt opbevare stave og skistøvler.

Der fås også specielle tagbokse, som er ideelle til snowboards, surfboards eller endda golfudstyr. Inden du køber, bør du derfor overveje, om du har brug for en all-round model, der kan klare lidt af det hele eller en speicel model, der egner sig til sportsgrene, ferier eller noget tredje.

Hvordan fastgøres en tagboks på bilen?

Tagbokse monteres på køretøjets tagbøjler og disse, skal du som oftest købe separat, da det hverken er en del af standardudstyret, når du køber en bil eller tagboks. Mange producenter opkræver en forholdsvis høj pris for deres tagbøjler, men billigere mærker er betydeligt billigere og kan være lige så gode. Inden du foretager det endelige køb, bør du vøre opmærksom på, hvilket system du bruger.

Der skelnes mellem tagbøjler med:

  1. Almindelig tagræling (oftest brugt på varevogne, stationcars og MPV’er).
  2. Nedfældet tagræling (ofte på nyere stationcars og SUV’er).
  3. Fixpoints (oftest set på hatchbacks, sedans og visse stationcars).
  4. Normalt tag (ses oftest på mindre biler).

Der findes både tagbøjler lavet af aluminium og stål og den generelle regel er, at de ikke må stikke ud over siden af bilen, da det ellers kan beskadige.

Hvad er fordele og ulemper ved tagtasker til bil?

Tagbokse i stof, tagtaske til bil eller bagagepose til bil, som de også kaldes, er et godt alternativ til den traditionelle tagboks. De kan foldes sammen efter brug, og kræver kun en brøkdel af opbevaringspladsen i garagen sammenlignet med en tagboks. Denne type er praktisk for alle, der ikke ved, hvor de skal opbevare en større kasse.

Mens det normalt er nødvendigt med to personer for at løfte en tagboks på på køretøjet, kan det som regel klares af én person med en tagtaske. Vægten og dimensionerne er mindre, hvilket forenkler processen en del. Hvis du vil køre rundt på din feriedestination uden den ekstra ballast, kan du tage en tagtaske til bil med til dit hotelværelse eller ferielejlighed og opbevare den der, mens du kører rundt.

Men når det kommer til volumen, taber tagtasker mod tagbokse, da sidstnævnte findes i væsentligt større udgaver og samtidig også er mere stabile. Efter vedvarende regn kan det ske, at tagtasker af ikke så høj kvalitet, bliver våde invendigt. Derudover giver en tagboks med lås bedre beskyttelse mod tyveri.

Hvor tung kan en tagboks være?

Du bør overveje vægten på din tagboks, inden du foretager det endelige køb. Derudover er der også nyttelasten og vægten af tagbøjlerne. Tilføj til sidst vægten på alle komponenter sammen og kontroller, om den overstiger den maksimale tagbelastning på dit køretøj. Tagbelastningen angiver, hvor meget total belastning dit biltag kan klare.

Overvej tagbelastningen på dit køretøj

Du finder som oftest ikke værdien i køretøjets registreringsdokument, da der her kun noteres bilens tilladte totalvægt. De fleste tagbokse tillader en belastning på mellem 50 og 75 kg.

Hvis den maksimale taglast eksempelvis er 100 kg, skal du trække boksens og tagbøjlernes vægt fra dette - og nu ved du, hvor meget du højst kan bære. Tagbokse vejer typisk mellem 15 og 30 kg og tagbøjler mellem 4 til 8 kg.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg læsser en tagboks?

Når du monterer og pakker din tagboks, vil det ændre bilens tyngepunkt. Forsøg derfor, hvis muligt, at opbevare tunge genstande i selve køretøjet. Fyld først din tagboks med de største og længste genstande såsom ski, snowboard og surfboards. Alt der er relativt tungt, skal pakkes i midten og nær bunden af boksen, hvis det er muligt.

Du kan bruge jakker, puder og sko til at polstre mellem udstyret, men kan også anvendes til den forreste del af tagboksen for at forhindre genstande længere tilbage i at glide.

Spænd din tagboks fast!

Vi anbefaler, at du spænder din tagboks godt fast til bilen og tagbøjlerne! I værste fald, hvis du bremser hårdt, kan læsset glide og boksen falde af eller sidde ujævnt på.

Dette gælder også, selvom din tagboks allerede er lukket. Det er en god ide, at være ekstra sikker og sætte spændestropper eller spænderemme rundt om boksen, så den forhindres i at åbne sig på motorvejen. Tjek også gerne jævnligt op på, om tagbøjler og -boks er forsvarligt monteret.

bedste-tagboks

Hvad er ulemperne ved en tagboks?

Kører du med en tagboks på taget af dit køretøj, vil dit forbrug af brændstof stige, da du trods alt bærer på mere vægt. Det samme er faktisk gældende, hvis du ikke bærer tagboks, men stadig har tagbøjler på.

Der er ikke nogen specifikke lovkrav til, hvor hurtigt du må køre med en tagboks, men den generelle anbefaling er, at du maksimalt bør køre 130 km/t, når den er monteret på taget.

Det skal du være opmærksom på, når du køber en tagboks

Størrelse, last, vægt og montering er de første faktorer, du skal overveje, inden du køber! Mens du uden problemer kan placere en lille tagboks på en stor SUV og køre på ferie, får du derimod et problem, hvis du sætter en 780 liters tagboks på en Volkswagen Up.

Hvis det er muligt, er det bedste, hvis du selv danner dig et indtryk af, hvor godt den givne boks er lavet, om låget lukkert sikkert, hvor nem den er at åbne og hvordan låsen fungerer. Billige tagbokse kan nogle gange mere besværlige at håndtere sammenlinget mere dyrere modeller. Og intet er mere irriterende end ikke at kunne få adgang til sin bagage på ferien!

Tagbokse, der kan åbnes fra begge sider, er meget praktiske. Dette giver dig meget mere fleksibilitet, når du pakker og læsser.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om tagbokse

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for friluftsliv og vandreture kom under COVID-19 pandemien, hvor han for alvor fik øjnene op for, hvor meget naturen kan give. Christian tager årligt på vandreruter i Danmark og udland, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Han er også vores person, når det testes friluftsudstyr og - tøj.

Derudover har han også en stor interesse i surfing, som kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interesseren er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak
    friluftsfreak-logo

    Hold dig opdateret!

    Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!