Friluftsfreak logo
Friluftsfreak

Stormkøkken

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Skal du på festival, bliver din pengepung glad, hvis du laver mad til dig selv i stedet for at købe dyrt ind hos de forskellige boder. Skal du på eventyr i naturen, er det desuden også en fordel med et stormkøkken, så du selv kan tilberede mad. Et stormkøkken er den ideelle ledsager, når du skal være udendørs i længere tid!

Stormkøkken Test: Top 5 Bedste Stormkøkkener

Jetboil-Flash-2-0-gasbraender
Annonce

1. Jetboil Flash 2.0

Bedste stormkøkken
Pris: 1.049 DKK

Jetboil Flash 2.0 fås i flere farver, og er den perfekte løsning til Friluftsfreaken. Volumen på 1L, vægt på sølle 371 gram (uden gasdåse og tilbehør) og med justerbar Piezo tænder. Jetboil Flash 2.0 passer til 1-2 personer, har en effekt på 2600 watt og er nem at anvende.

Læs vores test af Jetboil Flash 2.0 Gasbrænder.

Koger hurtigt (0.5 ltr): 100 sekunder
Letvægt på kun 400 gram
Neopren hylster med håndtag
Ikke beregnet til madlavning ved +3 personer
trangia-25-4-ul-spritbraender-og-kedel-3-4-personer
Annonce

2. Trangia 25-4 UL

Bedste billige stormkøkken
Pris: Fra 599 DKK

Trangia 25-4 er et letvægts stormkøkken der fås med enten gasbrænder eller spritbrænder. Trangia sættet kommer med to gryder, teflonbelagt pande, en kedel og læskærme. Sættet kan lave mad til op til 3-4 personer, og er en sikke vinder. Brug det til friluftsliv, på vandreturen eller i parken.

Se vores test af Trangia 25-4 UL.

Sprit-/gasbrænder og kedel
Lav vægt på 1.075 gram
Slidstærkt og holdbart Trangia sæt
Tung i forhold til alternative modeller
Gasbraender-Jetboil-MiniMo-Carbon
Annonce

3. Jetboil MiniMo

Bedste premium stormkøkken
Pris: 1.479 DKK

Med en Jetboil MiniMo gasbrænder har du det perfekte stormkøkken til dig, som er i naturen. Den kan indeholde 1L, vejer 415 gram og er optimal til 1-2 personer. Brænderen kan simre, fylder ikke spor og kan sagtens haves med på ture.

Vejrbestanding
Koger hurtigt (1 ltr): 2.15 minutter
Letvægtigt stormkøkken med gas
Høj pris
Annonce

4. Robens Fire Beetle Pro Kogesæt

Bedste stormkøkken med gas
Pris: 868 DKK

Fremstillet i hårdanodiseret aluminium med slip let-belægning og brænder i belagt rustfrit stål. Stormkøkkenet kommer med 2 gryder, 1 pande, 1 pande, 1 folie læskærm og 1 netpose.

Læs vores test af Robens Fire Beetle Pro Kogesæt.

Komplet stormkøkken
3000W effekt
Overfladebehandlet, non-stick
Dyrere alternativ
primus-primetech-stove-set-1-3
Annonce

5. Primus PrimeTech Stove Set 2.3

Bedste Primus stormkøkken
Pris: 1.312 DKK

Primus PrimeTech Stove Set 2.3 er det optimale gourmet stormkøkken til f.eks. glamping. Skal du lave mad til flere personer, kan du gøre alt med dette stormkøkken fra anerkendte Primus. Primus PrimeTech Stove Set 2.3 anbefales til 2 - 5 personer og har en vægt på 870 gram.

Integreret gasbrænder
40% hurtigere & effektiv ift. traditionelle gryder
Grebsvenligt Tritan® -låg
Prisen

Indholdsfortegnelse

Stormkøkkener er lette, transportable og kræver ikke meget tilbehør sammenlignet med grill eller gaskomfurer - og så kan de også benyttes under blæsende forhold.

Vi har hos Friluftsfreak lavet en bedst i test af stormkøkkener, og giver dig i dette indlæg de vigtigste købskriterier. Dermed kan du vælge det bedste stormkøkken og få en god oplevelse.

Læs også vores test af gasbrændere.

Tjekliste til køb af stormkøkken

Vægt: Vægten på et stormkøkken er især vigtig for dig, som tager på vandreture med overnatning eller blot vil have det med på din næste vandretur. Stormkøkkenet skal nemlig være i den store vandrerygsæk eller backpacker rygsæk over længere tid. I dette tilfælde anbefaler vi, at du vælger et letvægts stormkøkken i aluminium.

Pakkestørrelse: Dette kriterium er også i høj grad vigtigt, hvis stormkøkkenet medbringes i en rygsæk som en del af udstyret. Ligesom vægten er pakningsstørrelsen ret irrelevant for camping med campingvogn eller bil.

Brændstof: Der er flere typer brændstoffer, som kan sætte gang i stormkøkkenet. Herunder er de mest almindelige:

  • Alkohol: Stormkøkkener til alkoholbrug er blandt de mest pålidelige. Spiritus antændes i en lille gryde, og varmer dermed kogegrejet op.

  • Gel: Har du et trangia sæt, kender du helt sikkert til gel som ildstarter. Det ligner en spritbrænder, men gelen er i en lille gryde i stedet for en balje. Pakkestørrelsen er mindre end hos spiritus, hvorfor gel er en stor hjælp ved backpacking.

  • Træ: Brænde giver mulighed for, at tørre pinde, halm eller blade kan samles på turen for til sidst at blive antændt. Alternativt kan du også pakke halm fra start, der næsten ingenting vejer.

Tilbehør: Mange stormkøkkener leveres med ekstra camping redskaber eller køkkengrej. Skal du på camping eller lave mad i naturen for første gang, kan de altomfattende sæt være guld værd.

Personer: Rejser du alene, er et lille stormkøkken med lidt brændstof og en mindre gryde tilstrækkeligt. For en familie eller større gruppe, bør du vælge et stormkøkken, der kan rumme større pander, elkedler og/eller gryder.

Mindre dele: Nogle stormkøkkener kommer med mange små dele, der er vigtige for funktionen. Disse enkelte dele kan dog hurtigt gå tabt.

stormkoekken-gas

Hvad er et stormkøkken?

Et stormkøkken er i bund og grund en bærbar madlavningsenhed, der anvendes til udendørs brug. Skal du overnatte i telt i naturen, på festival eller vil du bare lave mad udendørs, hvor der ikke er adgang til et konventionelt køkken, er et stormkøkken optimalt. Stormkøkkenet er designet og udviklet til at være kompakt, let og nemt at transportere.

Et stormkøkken består typisk af en brændstofbeholder, en brænder og en beholder til madlavning. De er ekstremt effektive og pålidelige og fungerer under mange forskellige vejrforhold. Er du campist, vandrer eller bjergbestiger, er et stormkøkken det helt rette for dig.

Hvorfor skal jeg bruge et stormkøkken?

Et stormkøkken et kompakt, let og du kan på nem vis have det med på din næste tur, uanset om det er cykelferie, backpacking rejse, vandreferie eller festival. Det er praktisk i områder, hvor der ikke er strøm til rådighed eller andre køkkenfaciliteter.

Stormkøkkenet giver dig mulighed for at lave mad, hvor du har lyst… og hvor fedt er det ikke lige?

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om stormkøkken

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for friluftsliv og vandreture kom under COVID-19 pandemien, hvor han for alvor fik øjnene op for, hvor meget naturen kan give. Christian tager årligt på vandreruter i Danmark og udland, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Han er også vores person, når det testes friluftsudstyr og - tøj.

Derudover har han også en stor interesse i surfing, som kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interesseren er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak
    friluftsfreak-logo

    Hold dig opdateret!

    Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!