I Danmark er sauna blevet ekstremt populært og i nogle byer, er der lange venterlister og mange ansøgninger om at få opført nye saunaer. Det øger lysten til en saunaovn i hjemmet, hvorfor du i denne artikel kan se vores bedst i test af saunaovne.
I denne Welldana Saunaovn S får du indbygget regulering, 3x400V+N+J, stenforbrug på ca. 20 kg og en fritstående model, der er lavet i flot design! Den har en højde på 600 mm, og leveres i 3 forskellige størrelser, hhv. 4,5 kW, 6,0 KW og 8,0 kW. Welldana er et dansk mærke, og byder på ekstrem høj kvalitet, brugervenlighed og velbyggede saunaovne!
Harvia er kendt for at lave blandt de bedste saunaovne på markedet! Med Harvia Vega saunaovnen får du en pæn og driftssikker saunaovn, der er designet i beklædning af rustfrit stål. Den kommer med indbygget regulering, stenforbrug på ca. 20 kg samt betjeningspanel øverst på ovnen, så du let kan indstille både timer og grader. Derudover er Harvia Vega saunaovnen designet med overhedningssikring, termostat og har en vægt på 11 kg.
Fra det finske mærke, HELO, får du saunaovnen, HELO Vienna, der kommer i et flot, sort design. Den er lavet til montering på væggen, med indbygget termostat med 9 timers forvarmningstid og 0-3 timer køretid. HELO Vienna fås både med 6 kW og 8 kW. Den har plads til 12/20 kg sten.
Med Vega Pro fra det finske mærke, Harvia, får du en flot og effektiv saunaovn i verdensklasse! Den er designet med indbygget overhedningssikring og kræver et separat betjeningspanel med termostat - og kan både anvendes til private, men også mindre, offentlige saunaer. Harvia Vega Pro fås i både i 10,5 kW, 13,5 kW og 16,5 kW.
Drømmer du om at få en sauna derhjemme, kræver det en saunaovn, der på pålideligvis kan varme sauna op til den rette temperatur. Når du forsøger at finde den bedste saunaovn i test, bør du være opmærksom på varmeeffekten og eventuelt vælge en model, der kan styres via en app.
Saunaer i hjemmet er blevet ekstremt populært! De fylder lidt og er relativt billigere at implementere. I mindre saunaer er saunaovne med en varmeydelse på omkring seks kilowatt som regel tilstrækkeligt for, at du får en god oplevelse.
En sauna i eget hjem betjenes ofte med elektriske saunaovne. Økologiske kombinationssaunaer, der som alternativ kan bruges som dampbad samt aflaste hjerte-kar-systemet grundet den lavere temperatur, er også meget populære.
En saunaovn kan du montere på væggen. Der er også modeller med fødder, som giver ventilationsmuligheder og kræver ikke yderligere vægmontering. Derudover har du også luksus modeller, der næsten kan forsvinde ubemærket hen under træbænkene.
Benytter du dig regelmæssigt af at gå i sauna, vil både dit stofskifte, men også immunforsvar blive styrket! Og så behøver du faktisk heller ikke at tage i det nærmeste fitnesscenter eller i svømmehallen med wellness område.
Har du din egen sauna med saunaovn i hjemmet, sparer du ikke kun tid, men du bliver også garanteret ro og afslapning. Er du en person, der godt kan lide at trække dig tilbage, kan det ofte være svært i offentlige saunaer, hvor der er mange andre tilstede.
En saunaovn er faktisk ret enkel at anvende! Luften inde i saunaen opvarmes til høje temperaturer, oftest mellem 70°C og 100°C. Når saunaovnen tændes, stiger den opvarmede luft over ovnen op og trækker den kolde luft gennem ovnen, hvor det dernæst opvarmes.
Afhængig af saunaovnen du har, vil der også være installeret varmeelementer i huset. Dækgitteret på toppen af saunaovnen bruges til at holde på saunastenene.
Den tilførte energi omdannes til varme af varmeelementerne og leveres til saunastenene via varmelementerne. Stenene lagrer på varmen og sørger for, at du kommer til at svede godt og grundigt igennem i saunaen.
Når du køber en saunaovn, vil der som oftest medfølgende saunasten. Disse placeres på toppen ved gitteret, efter du har installeret ovnen. Saunasten har flere forskellige funktioner, da de på den ene side absorberer den afgive varme, men også gradvist frigiver den til miljøet som strålevarme.
Derudover fordeler saunastenene også varmen jævnt i saunaen, så der kommer varme i alle retninger, hvilket skaber en behagelig, men også ensartet oplevelse.
Når du hælder vand på saunasten, skabes der en masse damp. Dampen øger luftfugtigheden i saunaen, hvilket giver en mere intens oplevelse samt følelse af højere temperatur. Derudover hjælper dampen også til at rense luftvejene og huden.
Der findes ikke kun én type af saunaovn, men flere - og derfor kan det også være svært at vælge den helt rigtige for dig! Vi vil gerne hjælpe dig med at træffe den rigtige købsbeslutning, når det kommer til ydeevne, pris og temperatur, hvorfor du i denne bedst i test af saunaovne også kan danne dig en overisgt af de modeller, som vi mener, er de bedste på markedet.
En elektrisk saunaovn er normalt lav, nem at vedligeholde og sikker at håndtere. De kan oftest tilsluttes en passende strømkilde, og kræver hverken skorsten eller ventilationssystem. De er lette at betjene med enkle paneler, så du på let vis kan tænde og justere varmen.
En økologisk saunaovn kendes også som miljøvenlig saunaovn, og den bringer flere fordele med sig, hvis du prioriterer miljøvenlig- og bæredygtighed. De er designet til at minimere miljøpåvirkning, bruger ofte bæredygtigt brændstof fra bæredygtigt træ eller er elektriske ovne, der kører på vedvarende energikilder som sol- og/eller vindkraft.
Derudover kan økologiske ovne, særligt dem der kører på ren energi, forbedre luftkvaliteten indendørs ved at reducere mængden af røg og partikler, der frigives under opvarmning.
Hvis du vælger en saunaovn med brænde, eller brændefyret saunaovn, som de også kaldes, har du ikke brug for strømtilslutning. Her får du en traditionel og autentisk saunaoplevlese, som minder om de finske saunaer.
Brændefyret saunaer kan skabe en høj og intens varme, som saunaentusiaster elsker, og den naturlige forbrænding af træ, giver en helt unik fordeling af varmen og mere naturlig oplevelse.
Brændefyret saunaovne og deres sten holder på varmen i lang tid efter opvarmning, hvilket gør, at disse saunaer med denne type ovn forbliver varm længe efter, at ilden er gået ud.
En saunaovn med gas varmes hurtigt op, men er sjældent set brugt i saunaer hjemme privat hos folk. Med en gasfyret saunaovn får du jævn og stabil varmefordeling, der sikrer en god og behagelig oplevelse i saunaen.
Med en moderne saunaovn med gas får du høj energieffektivitet og udnyttelse af brændstof, der vil resultere i lave driftsomkostninger sammenlignet med for eksempel elektriske saunaovne.
Mange hæfter sig fast ved prisen, når de skal købe en god saunaovn, men dette bør ikke være din eneste tanke! Den sakl nemlig passe til størrelse på din sauna og opfylde de behov og krav, du har til, hvad en saunaovn skal kunne.
Derudover skal du også tage stilling til, om du skal vælge en økologisk variant, konventionel elektrisk model eller en dampsauna, som også er en mulighed.
Derudover er det relevant, at din sauna hurtigt kan komme op i temperatur og dette er kun muligt, hvis størrelsen på din sauna er kompatibel med ovnens varmeydelse. Du bør derfor måle din sauna af og finde en ovn, som passer til din sauna.
Prisen på en god saunaovn varierer afhængig af størrelse, type, funktioner, men også mærket. De billigste saunaovne kan fås for omkring 2.000 - 2.500 kr. mens de dyreste og bedste saunaovne koster fra 6.000 - 7.000 kr. og opefter.
Ja, du kan godt hælde vand på en elektrisk saunaovn, men det skal gøres korrekt og forsigtigt.
Dette afhænger af flere faktorer, dine personlige præferencer, budget og om du ønsker en elektrisk, gasfyret eller brændefyret saunaovn. I denne bedst i test kommer vi med vores bud på de bedste saunaovne i test, men valget vil altid være dit.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!