Friluftsfreak logo
Friluftsfreak

Lavvu Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Historien bag lavvu teltene strækker sig langt ind i fortiden, hvor det har tjent det samiske folk i århundreder. Lavvu telte byder på rummelighed, stabilitet og eventyr for dig, venner og familie. Læs med i denne bedst i test af lavvu telte, og bliv meget klogere!

Lavvu Telt Test: Top 5 Bedste Lavvu Telte

grand-canyon-indiana-10-lavvu-telt
Annonce

1. Grand Canyon Indiana 10

Bedste lavvu telt i test
Pris: Fra 1.998 DKK

Grand Canyon Indiana 10 er et rummeligt lavvu telt, der kommer med myggenet, stænger af rustfrit stål, et grundareal på 20 m2 og har plads til hele 10 sovende personer. Grand Canyon Indiana 10 lavvu teltet kommer i en flot, Mojave Desert farve og er oplagt til weekendcamping, sommerhuset eller permanent i haven. 

Til camping, sommerhus eller hjemme
Rummeligt med 20 m2 grundareal
Brugervenligt & funktionelt
Ikke særlig højt vandsøjletryk
grand-canyon-indiana-10-tipitelt
Annonce

2. Grand Canyon Black Falls 8

Bedste billige lavvu telt
Pris: 1.597 DKK

Med dette Black Falls lavvu telt fra Grand Canyon får du plads til hele 8 sovende gæster, myggenet og stænger i fiberglass. Dette lavvu telt er oplagt til camping, kanotur eller hygge i haven, og ikke til decideret hårdt brug. Grand Canyon Black Falls 8 lavvu teltet er et prisvenligt og leveres med en praktisk transportpose samt stålpløkker.

Myggenet & stænger i fiberglass
Forsynet med kraftig PU-belægning (vandtæt)
Forholdsvis lav vægt på 9000 gram
Mindre slidstærk end alternativer
robens-klondike-6-personers-tipi-sand
Annonce

3. Robens Klondike 6 Tipi

Bedste premium lavvu telt
Pris: 6.386 DKK

Robens Klondike er et lavvu telt med plads til 6 sovende personer, et grundareal på 12,5 m2, og kommer selvfølgelig med myggenet. Robens Klondike 6 personers lavvu telt har en højde på 260 cm, HydroTex® polyesterbomuld oversejl og er designet med udtag til skorsten, så du kan medbringe ovn.

Grundareal på m2
Udtag til skorten - medbring ovn
God ventilation & slidstærke materialer
Prisen
helsport-finnmark-6-8-lavvu-telt
Annonce

4. Helsport Fnnmark 6-8

Bedste Helsport lavvu telt
Pris: 8.247 DKK

Helsport Finnmark er et lavvu telt med plads til 8 sovende gæster og har en forholdsvis lav vægt på 9380 gram. Her får du et grundareal på 13,8 m2, helsport Rainguard® FR oversejl og højdejusterbart indertelt med integreret bund. Helsport Finnmark 6-8 lavvu teltet er et klasse telt med masser af gode detaljer og funktioner!

Grundareal på 13,8 m2 - plads til 8 sovende
INdbygget justerbar tophat i myggenet
God luftgennemstrømning for indeklima
Design tiltaler ikke alle
nordisk-vanaheim-24-technical-cotton-lavuu-telt
Annonce

5. Nordisk Vanaheim 24 Technical Cotton

Bedste lavvu telt til 12 personer og over
Pris: Fra 13.982 DKK

Nordisk Vanaheim 24 Technical Cotton er et stort lavvu telt, der kan indeholde mere end 12 sovende gæster! Vanaheim 24 Technical Cotton fra Nordisk er det oplagte lavvu telt til dig, der ønsker at afholde en stor komsammen for venner, familie og bekendte, hvor vinduer, ventilationsåbninger og døre i teltet giver en fantastisk oplevelse.

Stort grundareal på 24 m2
Skræddersyede & fuldt dækkende gulv
Separate sovekabiner
Høj vægt

Indholdsfortegnelse

Lavvu telte blev oprindeligt lavet af naturlige materialer, der kunne findes i de nordlige skove og bjerge, hvor det samiske folk opholdt sig. Teltene blev brugt til en lang række formål, som inkluderer bolig, opholdssted, rensdyrjagt, men også som samling for sociale, traditionelle og ceremonielle begivenheder.

Tjekliste til køb af lavvu telt

Størrelse og kapacitet: Lavvu telte er oftest forholdsvis store og kan rumme mange mennesker. Det er derfor en god ide, at du overvejer, hvor mange personer teltet skal kunne rumme. Vælg gerne en størrelse, der passer til antallet af personer, men også det udstyr, som du medbringer og skal bruge i lavvu teltet.

Vægt og transportabel: Afhængig af hvad du skal bruge teltet til, kan det være en fordel, hvis det er bærbart. Skal du have det med over længere afstande, bør vægten ikke være for høj og omvendt, hvis du vil have det stående fast et sted.

Holdbarhed og materialer: Undersøg gerne hvilke materialer lavvu teltet er fremstillet af, da dette fortæller meget om holdbarheden. Skal du bruge teltet i udfordrende forhold, kan det være nødvendigt med forstærkede materialer, der kan holde til det.

Op- og nedsætning: Det er altid mest behageligt, hvis teltet er nemt at både sætte op og ned. Hold derfor gerne øje med, hvordan teltet opsættes, så du nemt kan stille det op og tage det ned, hvis du bruger det i hastige situationer eller besværlige vejrforhold.

Beskyttelse mod vejr: Skal du bruge dit lavvu telt i Danmark, ved du, at der kan forekomme meget blæst, regn og dårligt vejr. Kig derfor gerne efter teltets evne til at modstå besværlige vejrforhold, som vind, regn og sne. Derudover kan du med fordel vælge et telt med god ventilation, så der undgås indelukkethed og kondens.

Funktionalitet og tilbehør: Kommer lavvu teltet med det nødvendige tilbehør som insektnet, ekstra lommer til opbevaring og god plads til udstyr, og er der mulighed for at tilføje en ovn, der kan opvarme teltet?

Hvad er et lavvu telt?

Mange kender ikke til lavvu teltene, der faktisk er et traditionelt telt, som stammer fra de indfødte samiske folk i de nordlige regioner af Europa som Sverige, Norge og Finland, men også dele af Rusland.

Et lavvu telt ligner i høj grad et tipi telt, og er også udviklet og designet med den karakteristiske runde form med en central teltstang i midten, der holder teltet oppe. Lavvu telte er oftest fremstillet i polyester eller nylon, og er alsidig i brug - de kan både anvendes til friluftsliv, camping, opstilles permanent i haven eller hvad, du ellers ønsker. De er meget rummelige i deres størrelser og fås både som et telt til 3 personer, men du finder også lavvu telte til 12 personer. Derudover er de meget stabile i deres opbygning, og giver dig en komplet autentisk følelse af at være i ét med naturen.

Lavvu telte bruges i stor grad af friluftsentusiaster, men også som kulturel reference til samiske traditioner og historie.

lavvu-telt-bedst-i-test

Få eventyrlige oplevelser og historie med et lavvu telt

Lavvu telte har en lang historie tilbage i den samiske kultur og tradition, men anvendes i dag i stor grad af frilufts- og campingentusiaster, der søger den gode oplevelse i naturen med telte. Lavvu telte byder på en autentisk og berigende oplevelse i naturen, hvor du med fordel kan tilføje en god teltovn, der kan varme det store lavvu telt op og byde på ekstra hygge, når I samles som venner og/eller familie.

Lavvu telte kan størrelsesmæssigt godt sammenlignes med familietelte og glamping telte, men du får en anderledes konstruktion, der ikke ligner disse, men i højere grad en tipi. Med et lavvu telt får du masser af plads til opbevaring af udstyr, en eventuel ovn og madlavning.

Tidligere blev lavvu telte fremstillet af naturlige materialer som træ og dyreskind, men i dag er det materialer som bomuld, nylon og polyester, der giver en god balance mellem vægt, lang holdbarhed og en overkommelig pris, så det er tilgængeligt for de fleste mennesker.

Hvilke mærker og producenter af lavvu telte findes der?

Vi ved godt, at det ingen let opgave er at skulle vælge et lavvu telt. Det er dyre telte, hvorfor du gerne vil vælge det rigtige første gang og samtidig er der mange mærker, som laver disse telte. Vi har i Danmark op til flere mærker, der er førende producenter af lavvu telte, store som små, og herunder har vi samlet en lille liste af de største mærker, når vi taler lavvu telte:

Nordisk
Robens
Grand Canyon
Helsport
Tentipi
Nordtent
TLT

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om lavvu telte

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for friluftsliv og vandreture kom under COVID-19 pandemien, hvor han for alvor fik øjnene op for, hvor meget naturen kan give. Christian tager årligt på vandreruter i Danmark og udland, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Han er også vores person, når det testes friluftsudstyr og - tøj.

Derudover har han også en stor interesse i surfing, som kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interesseren er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak
    friluftsfreak-logo

    Hold dig opdateret!

    Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!