En god cykelcomputer har en passende størrelse, lang batterilevetid og giver dig de vigtigste oplysninger om din cykeltur såsom hastighed, distance, tid, kalrieforbrug og mere til. Der findes også cykelcomputere med GPS, der giver dig navigation.
Med Cateye Padrone får du en smart, funktionel og brugervenlig cykelcomputer med hele 8 funktioner! Den viser blandt andet aktuel, gennemsnits og maksimal hastighed, trip og total distance, ur og har også stopur. Cateye Padrone er designet med en stor skærm, analog trådløst design og kan monteres på styr og frempind.
Sigma Pure 1 ATS er en trådløs cykelcomputer med 6 funktioner, så du kan få data på dine cykelture. Den kommer med specifikationer som automatisk start/stop funktion, aktuel hastighed, distance og forbindes trådløst via magnet på eger. Sigma Pure 1 ATS er nem at montere, og kan både gøres på styr eller forgaffel.
Leder du efter cykelcomputeren, der kan alt? Så bør du tage et kig på Garmin Edge 1050 cykelcomputeren, der er designet med en 3,5" touchskærm med farve, så du nemt kan holde øje med dine data, ruter og meget mere! Den har op til hele 20 timers batteritid og er det oplagte valg til dig, der er seriøs omkring din cykling, uanset om det er landevej, gravel eller MTB!
Læs vores test af Garmin Edge 1050 cykelcomputer her.
Med Garmin Edge 540 Solar får du en cykelcomputer med GPS, der er ulig nogen anden! Den er designet med en 2,6" farveskærm, der sikrer dig detaljerede og tydelige oplysninger om både din træning, men også rute. Derudover kommer den med solcelleopladning, der giver en længere batterilevetid. Garmin Edge 540 Solar GPS er kompatibel med Bluetooth, ANT+, Wi-Fi og er samtidig udstyret med sensorer som GPS, Galileo, GLONASS, BeiDou og meget mere!
Med CatEye Quick CC RS100W får du en flot og funktionel trådløs cykelcomputer, der er designet med et letlæseligt display, der har et minimalt strømforbrug. Batteriet, CR2032, holder omkring ét år ved én times brug dagligt. Denne trådløse cykelcomputer er også vandtæt, og kan let af- og påmonteres.
Vi forklarer i vores guide, hvad du bør være opmærksom på, når du skal foretage købet. For at holde styr på det store udvalg af cykelcomputere, viser vi de vigtigste funktioner ved en cykelcomputer, uanset om det er med GPS, trådløs eller en tredje variant. I vores anbefalinger præsenterer vi dig også for de bedste cykelcomputere i test, så dit valg bliver nemmere.
Størrelse: Den ideelle størrelse på en cykelcomputer med eller uden GPS afhænger af dine egne præferencer. Når skærmen er større, er det nemmere at læse data og kort, hvilket især er vigtigt ved høje hastigheder eller i byen. En stor skærm er også nemmere at bruge, men bør ikke begrænse dit udsyn.
Batterilevetid: En lang batterilevetid er vigtig, hvis du vil på lange dagsture. De fleste cykelcomputere har en batterilevetid på mindst 5 til 10 timer og kan oplades via USB. Hvis der er behov for længere batterilevetid, kan batteriet oplades ved hjælp af for eksempel en powerbank.
Beslag og montering: Et fast og sikkert beslag er vigtigt, så cykelnavigationssystemet ikke glider eller løsner sig - og det gælder især ved høje hastigheder og bump på vejen. Derudover bør computeren kunne justeres, samtidig med at der er frit udsyn til vejen.
GPS-nøjagtighed: Et præcist GPS-system er vigtigt, så du kan nå din destination hurtigst muligt, men også sikkert. Opdaterede kort kan ofte downloades via satellitnavigationssoftwareopdateringer, hvilket er meget nyttigt til ruteplanlægning, uanset om du er ude på en mindre tur eller på en decideret cykelferie.
Cykelcomputere med GPS, men også uden, er en loyal følgesvend på enhver cykeltur eller i hverdagen, da de altid viser ruten pålideligt og samtidig også giver nyttige præstationsdata.
Når du køber en computer til cyklen, skal følgende funktioner og egenskaber tages i betragtning:
Et navigationssystem til en cykel bør have et passende stort display. Størrelsen afhænger af dine personlige præferencer og er oftest mellem omkring 4,5 cm (1,8 tommer) og 7,5 cm (ca. 3 tommer). En stor skærm har den fordel, at kort (GPS) og instruktioner er nemmere at læse. Store skærme kan dog også gøre selve enheden omfangsrig og upraktisk.
Størrelsen på skærmen har også en direkte indflydelse på brugervenligheden. Skærmen skal være stor nok til at tillade præcis betjening. Berøringsskærme er ofte installeret, men klassiske knapper bruges nogle gange også til betjening.
Godt råd: Hvis du cykler om vinteren eller i dårligt vejr, skal displayet på cykelnavigationssystemet også kunne betjenes under våde forhold og med cykelhandsker.
En lang batterilevetid er en anden vigtig faktor, når du skal vælge et navigationssystem til din cykel. Gode navigationssystemer har som ergel en batterilevetid på op til 20 timer. Dette gør selv lange cykelture nemme at administrere. Om nødvendigt kan mange cykelcomputere med GPS også oplades via powerbanks med USB.
Tip: Til lange cykelture, f.eks. på racercykler, MTB eller bycykler, er cykelcomputere med en energibesparende tilstand nyttige til at forlænge batteriets levetid. Alle cykelcomputere med USB-port kan også oplades via en powerbank.
Den faste holder til cykelnavigationssystemet er vigtig, så den ikke løsner sig eller glider under kørslen. Navigationsenheden bør også hele tiden stå i en god vinkel for at sikre ideel læsbarhed uden at du behøver fjerne øjnene fra vejen. Denne vinkel afhænger af kropsstørrelse og personlige præferencer, og skal justeres og testes før du cykler.
De fleste cykelcomputere med GPS er fastgjort til cyklen ved hjælp af et strammende styrbeslag. Dette gør det muligt at montere cykelnavigationssystemet hurtigt og nemt. Det betyder, at navigationssystemet også nemt kan afmonteres til opladning. Mange beslag er stødabsorberende og derfor specielt designet til terrænkørsel, f.eks. på en smart gravel cykel.
Godt at vide: Beslag er ofte inkluderet i prisen, men kan udskiftes ved behov. Det vigtigste er, at du har et beslag, der passer til dig og din cykel.
En cykelcomputer med GPS bør have de regionale kort over de områder, hvor du vil cykle. De fleste navigationsenheder har et detaljeret kort over Danmark, vores nabo Tyskland, men ofte også Europa. Husk på, at du alligevel løbende skal foretage softwareopdateringer for at have den nyeste vejinformation og cykelstier.
Et godt GPS-system er afgørende for nøjagtig navigation, især på ukendte eller fjerntliggende steder. Cykelcomputere med GPS har også den fordel, at de kan vise præcise data som hastighed, højde og rejsedistance.
En god computer til cykler har en størrelse, der sikrer, at du nemt kan læse information som data og kort, er brugervenlig og samtidig har et præcist GPS system og en lang batterilevetid. I vores guide forklarer vi disse funktioner og egenskaber i detaljer.
En GPS til cykler er meget nyttig! Dette viser altid den hurtigste rute til destinationen, og kan bruge præcise sensorer til at levere vigtige præstationsdata såsom hastighed, distance eller højde. Derudover er populære ruter allerede markeret og valgbare i GPS-kortene på mange enheder.
Begge har deres fordele og ulemper. Udover navigationsappen kan en smartphone bruges på endnu flere alsidige måder, men tilbyder normalt ikke den samme batterilevetid og skal altid være forbundet til internettet. En cykelcomputer har en bedre GPS-nøjagtighed og er mindre og mere praktisk.
Mange cykelcomputere er kompatible med både Strava og Komoot, hvor der ofte er en direkte grænseflade til disse apps, så cykelruterne nemt kan overføres.
Simple cykelcomputere med GPS og simple funktioner koster mellem 300 kr. og 800 kr. Modeller med en turplanlægger og særligt præcise sensorer til yderligere præstationsdata koster op til 3.000 kr.
Som et alternativ til cykelcomputere med GPS kan smartphone-apps med navigationsfunktioner såsom Komoot, Google Maps eller Strava bruges. Fordelen ved apps er, at de har de nyeste opdaterede kort. De kræver dog mobilt internet, og mobiltelefonens batteri er normalt svagere end batterierne i navigationsenhederne.
Det er ingen nem opgave, at skulle vælge en cykelcomputer. I denne bedst i test af cykelcomputere uden og med GPS kommer vi med vores bud på de bedste modeller.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!