Friluftsfreak logo
Friluftsfreak

Termokrus

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Det er ikke kun de sent-opstående mennesker, som nyder deres kaffe på vej til arbejde. Coffee-to-go er også populært, når man vandrer, camperer, surfer eller roer kajak. Vil du gerne have at kaffe på farten smager, som var du derhjemme? Voila! Termokoppen er din løsning, og vi har lavet en guide til køb af de bedste termokrus og kopper på markedet.

Termokrus Test: Top 5 Bedste Termokopper

stanley-termokrus-trigger-action-travel-mug
Annonce

1. Stanley Travel Mug

Bedste termokrus
Pris: Fra 299 DKK

Måske verdens bedste termokrus? Fremstillet i 18/8 rustfri stål, 100% BPA fri og kommer i to størrelser, hhv. 0,35L og 0,47L. Designet med nem "push" knap, og passer til kopholder i bilen. Stanley Travel Mug termokruset er en all-time bestseller hos Stanley og kommer i et hav af farver samt to størrelser.

Læs vores test af Stanley termokop.

Dobbeltvægget isolering
Termokrus i mange forskellige farver
Væske varmt: 7t - Væske koldt: 10t
Høj vægt
highlander-termokrus-dobbeltvaegget-330-ml
Annonce

2. Highlander Termokrus 330ml

Bedste billige termokrus
Pris: 79 DKK

Med dette dobbeltvægget termokrus fra Highlander får du en termokop, der kan holde din kaffe eller te varm i op til hele 6-8 timer. Termokruset er lavet med et låg, hvor du bl.a. kan opbevare teposer eller kaffe. Highlander termokruset har en størrelse på 330ml og fås i flere farver.

Dobbeltvægget
Med opbevaring i låg
Holder varm i 6-8 timer
Fås kun i én størrelse
Camelbak-sst-vacuum-sort
Annonce

3. CamelBak Vacuum Insulated

Bedste premium termokrus
Pris: 299 DKK

Isolerende termokop fra CamelBak i 750 ml. Den kan holde kold i 35 timer, varm i 25 timer og er fri for BPA, BPS og BPF. Fås i sort og hvid. CamelBak Vacuum Insulated fås i sort og hvid, er lavet med flot pulverlakering og kan samtidig gå i opvaskemaskinen.

Meget isolerende
Ingen BPF, BPS eller BPA
Fås i to farver
Høj pris
YETI-Rambler-Tumbler-296-ml
Annonce

4. YETI Rambler Tumbler

Bedste termokrus til bilen
Pris: 241 DKK

YETI Rambler termokop på 295 ml med dobbeltvægget vakuum isolering. Udviklet med MagSlider™ låg, som gør den nem at drikke af uden at spidle. Fremstillet i 18/8 rustfri stål. YETI Rambler har en vægt på 280 gram, tåler opvaskemaskine og passer til kopholder i bilen eller rygsækken.

Termokop i 18/8 rustfri stål
Tåler opvaskemaskine
Passer i kopholder i bil eller rygsækken
Kun 296 ml
lifeventure-thermal-mug
Annonce

5. Lifeventure Thermal Mug

Bedste termokrus to go
Pris: Fra 146 DKK

Fremstillet af ædelstål med dobbeltvæg og vakuum mellem lagene. 100% tæt, rummer 300 ml og kommer i alverdens farver. LifeVenture Thermal Mug er et prisbilligt termokrus, der kan holde te eller kaffe varm i op til 4 timer eller kolde drikke kølige i op til 12 timer. LifeVenture Thermal Mug fås i mange farver!

Fremstillet i 18/8 rustfri stål
Fås i mange farver
Væske varmt: 4t - Væske koldt: 12t
Design tiltaler ikke alle

Indholdsfortegnelse

Termokopper og -krus fås i almindelig mange designs, mærker, modeller og former – alle sammen med hver deres funktioner og gode egenskaber. Det positive er, at du i denne guide kan finde din helt egen personlige favorit og få kaffe på vandreturen, SUP board eller blot på køreturen til arbejde.

Forskellige modeller inspirerer med forskellige fordele og ulemper. Vores købsguide giver dig et passende overblik over de bedste produkter og hvilke egenskaber du skal kigge efter, når du køber den bedste termokop.

Læs også vores test af de bedste termoflasker og mest holdbare termokander.

Tjekliste til køb af termokrus

  • Størrelse: Termokopper og rejsekrus kommer i forskellige størrelser. Vælg den størrelse, som passer til dit behov

  • Modeller: Skal dit termokrus i en rygsæk eller taske, bør du vælge en model, som er lækagesikker og tæt. Derudover passer de fleste termokrus i bilens kopholder

  • Egenskaber: En gummi- eller silikonebelægning på termokruset beskytter ikke kun mod varmen, men sikrer også et godt greb

  • Materiale: De fleste termokopper er produceret uden plast

Hvad er et termokrus?

Uanset om du kender det som et termokrus eller termokop, er produktet i bund og grund det samme. Det er en lukket beholder, som kan holde dine drikke varme eller kolde, grundet materialerne, som den er fremstillet i.

Termokrus og termokopper kan bevare temperaturen på dine kolde eller varme væske i længere tid. Dette skyldes strukturen af termokoppen, som består af en ydre skal, en indre beholder samt en lufttæt forsegling. Den ydre skal har næppe nogen betydning for isoleringsevnen, men har flere æstetiske aspekter og beskytter det indre. Indvendigt er der en dobbeltvægget isoleringsbeholder, som er lavet af rustfri stål eller glas. De mest populære termokrus, er de rustfrie, selvom glas har bedre isolerende egenskaber.

Der er et vakuum mellem inder- og ydervæggen, hvilket betyder, at der ikke engang er luft. Dette fører til, at varme og kuldeledningen afbrydes eller bremses kraftigt. Ofte er der også et ekstra påført og reflekterende sølvlag inde i termokoppen, som reflekterer. Dette er også med til at reducere varme- eller kuldestrålingen til det ydre. Med andre ord, en varm drik forbliver altså varm, da varmen reflekteres tilbage i væsken på væggen. Smart, ikke? Det samme er naturligvis gældende for kolde drikke.

Hvorfor skal jeg købe en termokop?

Hvis du af og til får kaffe på farten, uanset om det er i bilen eller toget på vej til arbejde, på vandreturen eller efter badeturen, er en termokop essentielt. Jeg vil faktisk vove at påstå, at alle som drikker kaffe bør anskaffe sig et termokrus eller termokop. Der kommer nemlig altid en situation, hvor du vil ønske, at du har et godt termokrus, som holder dine varme eller kolde drikke tætte.

Jeg kan personligt godt lide te og kaffe to-go, men samtidig bliver kaffe på tankstationer, cafeer og drive-in på McDonalds hurtigt til mange penge. Dernæst er det bedre for miljøet, hvis du medbringer dit eget termokrus med kaffe eller te i. Det er hvad jeg kalder en win-win – det er både billigere for din pung samt bedre for miljøet.

Der kan være mange gode grunde, men i sidste ende er det bare et skide godt produkt, som altid er brugbart, hvad enten du smider den i vandrerygsækken, har den med på din sædvanlige gåtur med venner eller sætter den i bilens kopholder, når du er ude at køre.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af termokrus?

Er jeg den rigtige at stille dette spørgsmål? Det vil jeg jo selv mene, men hvad jeg finder vigtigt i forhold til funktioner, egenskaber og design, er måske ikke det samme som dig. Hvis vi er heldige, deler vi forhåbentlig alligevel et par af bekymringerne, når det gælder købet af det bedste termokrus.

Jeg har tidligere ejet termokopper, hvor de simpelthen bare ikke har været tætte. Det kan selvfølgelig også skyldes, at jeg ikke selv har fået lukket det ordentligt i, men efter omhyggeligt at have undersøgt termokruset (det var et fra Bodum), måtte jeg konstatere, at det simpelthen ikke fungerede. 

Jeg kan være voldsom i min tankegang, og tænkte selvfølgelig: “Århh!! Forbandede utætte termokop, det fungerer bare ikke!”, men jeg gav det endnu en chance – denne gang med et fra Stanley. Og Stanley er lidt som tyske biler (tror jeg). Det fungerer i hvert fald 100%! Siden da har jeg løbende fået tanket op af de forskellige produkter fra Stanley, og porteføljen inkluderer ikke længere kun termokruset, men også termokoppen og termoflasken.

Som jeg fik nævnt, skal du være opmærksom på, hvor tæt termokruset er, for det er ærgerligt at have rygsækken fyldt med kaffe. Derudover er der en række andre faktorer, som jeg synes du skal undersøge:

  • Materiale

  • Dimensioner

  • Volumen

  • Type af låg

  • Isoleringsevne

  • Design

Ovenstående faktorer og egenskaber er relevante, når du skal finde det bedste termokrus. Jeg bryder mig f.eks. ikke om for store termokrus, da jeg oftest drikker mindre kopper kaffe, og så fylder kruset ovenikøbet mindre. Materiale, låg, isolering og design spiller også en stor rolle for mig, så dette kigger jeg også på, når jeg skal købe et termokrus.

stanley-sea-to-summit-1

Termokrus mærker

Når du leder efter det bedste termokrus til dig, vil du finde et hav af muligheder. Der er mange forskellige mærker og producenter, som tilbyder termokrus i forskellige materialer og med hver deres egenskaber og designs. Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvorfor jeg herunder kommer ind på de mest anerkendte mærker, når det gælder termokrus. Jeg havde som tidligere nævnt selv problemer med termokrus fra Bodum, men måske var jeg blot uheldig.

Stanley

Jeg kan varmt anbefale Stanley til alle, som mangler et godt termokrus, kop eller flaske. Deres produkter spiller max, og så synes jeg ovenikøbet deres designs er super fede, når man bevæger sig rundt i naturen. De laver desuden en lang række produkter, som ikke kun er termokopper eller -flasker, men også køletasker, gryder til madlavning og en kaffetragt/pour over, som jeg også selv ejer. 

Deres første modeller kom på markedet for mere end 100 år siden, og det fortæller lidt om brandet. De har et kvalitetsstempel af kvalitet og holdbarhed. 

YETI

Dette er et amerikansk mærke, som har specialiseret sig i udstyr til outdoor- og friluftsbrug. Det blev grundlagt i 2006, og er især blevet kendte for deres køletasker og -bokse. Derudover laver YETI også, vil jeg mene, blandt de bedste termokopper, -krus og termoflasker.

Stelton

Du har sikkert hørt om Stelton før, og det er trods alt også en dansk virksomhed, som blev etableret i 1960. Stelton laver også gode, holdbare og enkle termokopper, som du kan have med på farten i fine designs.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om termokrus

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for friluftsliv og vandreture kom under COVID-19 pandemien, hvor han for alvor fik øjnene op for, hvor meget naturen kan give. Christian tager årligt på vandreruter i Danmark og udland, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Han er også vores person, når det testes friluftsudstyr og - tøj.

Derudover har han også en stor interesse i surfing, som kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interesseren er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak
    friluftsfreak-logo

    Hold dig opdateret!

    Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!